Gotowanie w kamperze wymaga rozwiązań łączących oszczędność miejsca z funkcjonalnością. Dobrane w odpowiedni sposób kuchenne akcesoria sprawiają, że przyrządzanie posiłków podczas podróży staje się prawdziwą przyjemnością pomimo niewielkiej ilości miejsca.
Urządzenia wielofunkcyjne stanowią podstawę wyposażenia kuchni w pojeździe, niewielkie miksery ręczne z możliwością wymiany końcówek pozwolą na blendowanie, ubijanie czy siekanie, zastępując kilka niezależnych przyrządów. Indukcyjne kuchenki z dwoma lub jednym palnikami stanowią doskonałe uzupełnienie typowej gazowej kuchenki, szczególnie podczas postojów z możliwością przyłączenia do prądu. Nie zajmują dużo miejsca, a po skończeniu użytkowania schować je można do szafki.
Patelnie i garnki z odczepianymi rączkami to jeden z najważniejszych elementów wyposażenia, używać je można na kuchenkach, w piekarnikach czy nawet na zewnętrznym grillu, a po odczepieniu uchwytów zajmują naprawdę niewiele miejsca w szafkach. Dla powiększenia roboczej przestrzeni warto zakupić niewielkie składane do krojenia z funkcją odprowadzania płynów, które można zawiesić na krawędzi zlewozmywaka, zyskując dodatkowe miejsce.
Zainteresowaniem się też cieszą nakładki na zlew, jakie tworzą dodatkową przestrzeń roboczą, gdy zlew nie jest używany. Przydatne są także pojemniki z miarką i składane miarki, które są prawie płaskie po złożeniu czy formy z silikonu do pieczenia. Przy kompletowaniu takiego wyposażenia kampera warto też pamiętać o zakupie innych akcesoriów, na przykład takich jak Brunner zestaw obiadowy.
+Tekst Sponsorowany+